Aga's szőnyeg

AGA'S Szőnyeg


 • Aga's szőnyeg
 • Pakisztáni szőnyegek
 • Szőnyeg a távol keletről
 • Gyönyörű perzsa szőnyeg
 • Nepáli szőnyegek
 • Törökországból származó termék
 • Minőségi szőttesek
 • Indiai szőnyeg
 • Kézi csomózású szőnyeg
 • Minőségi anyagokból készült szőnyeg
 • Csodálatos szőnyeg
 • Aga's szaküzlet
 • Perzsaszőnyegek
 • Vörös színű szőnyeg
 • Kelim
 • Kínából
 • Egyedi motívumok
 • Szőnyeg áruház
 • Afgán szőnyeg
 • Keleti bolt

Szőnyeg választékunkról

Kínálatunkban iráni, afgán, pakisztáni, török, indiai, kínai és a Kaukázus különböző szőnyegkészítő területeiről származó kézi csomózással készített szőnyegeket és kelimeket talál. Mind a tradicionális, mind pedig a modernebb ornamentikával és színvilággal készülő szőnyeg típusok elérhetők választékunkban, sőt: időnként egy-egy igazán különleges, a maga nemében teljesen egyedi darab is érkezik boltunkba, amely akár a legkifinomultabb ízléssel rendelkező gyűjtők érdeklődésére is méltán tarthat számot.

Tekintse meg weboldalunkat, ismerje meg szőnyeg szaküzletünket és termékeinket Ön is!

Afgán szőnyeg

Rendkívül kedveltek hazánkban az Afganisztán területén – a különböző nomád törzsek és falusi közösségek által - csomózott szőnyegek. Tradicionálisan sötétvörös alapszínűek, díszítésükhöz fekete és sötétkék fonalat használnak. Ezek a szőnyegek általában bokhara-mintájúak, vagyis a középmezejük díszítése stilizált, négyzetes motívumokból ún. gölökből áll.

Tovább az afgán szőnyegekhez

Török szőnyeg

A török szőnyegek népszerűségének oka a finom, lágy gyapjú, melyet a csomózáshoz használnak. Igen jellemző rájuk az egyszerű, geometriai minták használata, melyek gyakran homogén színezéssel készülnek. Számos török szőnyegkészítő műhelyben még napjainkban is növényi festékkel dolgoznak. Az igen változatos darabok közül megemlítendők a Herekében csomózott selyemszőnyegek, melyek finomsága és eleganciája kiemelkedő.

Tovább a török szőnyegekhez

Nepáli szőnyeg

A nepáli szőnyegkultúra viszonylag újnak számít. Napjainkban a tradicionális típusok helyett nyugati importra csomóznak designszőnyegeket. A dús, strapabíró gyapjúból készített vastag szőnyeg mintája nagy, egységes színfoltokból áll. A modern lakások igazi dísze lehet egy jól kiválasztott, elegáns nepáli szőnyeg.

Tovább a nepáli szőnyegekhez

Pakisztáni szőnyeg

A Türkmenisztán és India között elhelyezkedő Pakisztán a XX. század közepe óta az egyik legjelentősebb szőnyegkészítő országnak számít. Szomszédaitól számos motívumot (bokharamintát, florális díszítést) vett át, így igen változatos ezeknek a szőnyegeknek a megjelenése. Mindig pamutra vannak csomózva és rendkívül élénk színvilág jellemző rájuk, így a nem hagyományos szőnyegalapszínek (sötétkék, zöld, rózsaszín) kedvelői ezek között biztos megtalálják a kedvükre valót.

Tovább a pakisztáni szőnyegekhez

Iráni szőnyeg

A Perzsia területén az ókortól napjainkig virágzó szőnyegkultúra örökre összekapcsolta Irán nevét a jó minőségű, csomózott szőnyeg fogalmával. Az itt készült változatos mintájú és finom csomózású példányok mind a mai napig luxuscikkeknek számítanak. A legmagasabb csomószámú darabok a színpompás selyemszőnyegek közül kerülnek ki, de a nomádok által készített iráni szőnyegek is méltán tarthatnak számot a gyűjtők érdeklődésére.

Tovább az iráni szőnyegekhez

Kínai szőnyeg

A kínai szőnyegek különleges ismertetőjegye az egyedi nyírástechnikának köszönhető domború felület. A speciális kiképzésnek köszönhetően egyes darabok igen vastagok és masszívak. Gyakran franciás, florális minta díszíti őket, de fellelhetők rajtuk tradicionális kínai motívumok – pl. jelképes tárgyak ábrázolásai - is. Külön kategóriát képeznek a kínai selyemszőnyegek, melyek aprólékos motívumait rendkívüli precizitás jellemzi.

Tovább a kínai szőnyegekhez

Indiai szőnyeg

Az indiai szőnyegek sajátos és intenzív színezésük miatt örvendenek nagy népszerűségnek. A csomózásukhoz használt gyapjú igen finom, ami lágy tapintást ad a szőnyegeknek. A díszítéshez előszeretettel használnak fel iráni, florális motívumokat, előnyben részesítik a virág- és állatábrázolást.

Tovább az indiai szőnyegekhez

Kaukázusi szőnyeg

A Kaukázusban élő nomád törzsek jurtáiban és a hegyi falvakban csomózott szőnyegek már régóta kedveltek a gyűjtők és a vásárlók körében. Az egységes színfoltokkal, ún. "legoszínekkel" tarkított szőnyegek felvetője és csomózása is általában gyapjú. Az újabb típusú kaukázusi szőnyegek is a tradicionális motívumvilágot használják fel, növényi színezékkel festettek és különleges kémiai eljárással kezeltek, így rendkívül látványos és elegáns darabok.

Tovább a kaukázusi szőnyegekhez

Türkmenisztáni szőnyeg

A türkmenisztáni szőnyegeket finom minőség és magas csomószám jellemzi. Szinte minden darab kizárólag gyapjúból készül. A vöröses, sötét színek jellemzőek rájuk. Könnyen felismerhetőek a központi mezőben lévő ismétlődő stilizált "göl"-jeikről, melyeknek előképei virágok lehettek. Minden nomád törzs egyedi gölmintázattal bíró szőnyegeket készít.

Tovább a türkmenisztáni szőnyegekhez

Szőnyeg a lakásban

Egy minőségi szőnyeg gyönyörű dísze lehet a lakásnak, akár mint meghatározó lakberendezési tárgy, akár mint diszkréten megbúvó kiegészítő. A helyiség alapszínével összhangban lévő vagy azzal kontrasztban álló szőnyeget érdemes vásárolnia. Mivel a keleti szőnyegeken szinte kivétel nélkül több árnyalat jelenik meg, nem feltétlenül a főszínt kell figyelembe venni vásárláskor, a másodlagos színek is illeszkedhetnek a szobához. A szőnyegnek a berendezéshez is passzolnia kell. Általánosan elmondható, hogy az antik hatást keltő bútorok mellé gazdagabb ornamentikájú szőnyeg illik, míg a rusztikusabb berendezési tárgyak mellé geometrikus formákat felvonultató darabot érdemes választani. Nem csak a padlóját díszítheti szőnyegekkel és szőttesekkel, egyes darabok a falon is jól mutatnak. Természetesen a választást egyéni ízlése is befolyásolja, ezért mindig az a legfontosabb, hogy Önnek tetsző szőnyeget vásároljon.

Keleti szőnyeg, mint befektetés

Egy magas minőségű keleti szőnyeg időtálló értéket képvisel, ezért vásárlása jó befektetés lehet, ugyanis értéke – még használat mellett is - nőhet. Ez különösen igaz az olyan darabokra, melyek csomósűrűsége igen magas. Vásárlás során szem előtt kell tartani a szőnyeg minőségét, származási helyét, ritkaságát, antik szőnyegek esetén pedig a korát is. A felső árkategóriába tartozó szőnyegek műtárgynak tekinthetők, ezért nem árt, ha biztosítást is köt rájuk.

A szőnyeg karbantartása

Egy jó minőségű szőnyeg akár több generációt is kiszolgálhat, ám ehhez megfelelő hangsúlyt kell helyezni a körültekintéssel végzett karbantartásra és tisztításra. Ügyeljen rá, hogy a szőnyeget közvetlen napfény vagy erős hőhatás ne érje. A fizikai behatásoktól is óvja – még könnyű bútorokat sem szabad mozgatni a felületükön. A kézi csomózású szőnyegeket legegyszerűbben porszívóval tisztíthatja. Mindenképpen figyeljen arra, hogy kíméletesen porszívózzon, a lehető legalacsonyabb fokozaton, és a száliránynak megfelelően, így elkerülheti az anyag sérülését. A portalanítás másik módja a porolóval a bolyhos felület felől való gyenge ütögetés. Kézi csomózású szőnyegek géppel való mosása egyáltalán nem javasolt. Néhány évenként érdemes szakemberre bízni a birtokunkban lévő szőnyegek és szőttesek manuális módon való mosását. A "használat" közben keletkezett kisebb foltok házilag is tisztíthatok. A szőnyegek tisztításáról és az egyes folttípusok eltávolításáról részletes leírást talál weboldalunkon.

Aga's szőnyeg katalógusNyitó oldal

AGA'S Szőnyeg Szőnyeg csomózás Boltunk szőnyeg ajánlata Alapanyagok Szőttes Kézi csomózású keleti szőnyeg
Afgán szőnyegek Pakisztáni szőnyeg Kínai szőnyeg Irán-i szőnyegek Türkmén szőnyeg
Indiai szőnyegek Török szőnyegek Nepáli design szőnyegek Kaukázusi szőnyegek

AGA'S Keleti Perzsaszőnyeg Szaküzlet

Budapest, VI. ker. Hajós utca 1. (Az Operával szemben)

Tel.: 341-3229 E-mail: szonyeg@agas.hu

Adószám: 12007853-2-42

Minden jog fenntartva! © 2002 AGA'S Kft. Budapest Design: Szafi